Δένδιας: Τώρα ο ανασχηματισμός όχι μετά τις Πρέσπες

Πυρά από αντιπολίτευση σε Βούτση

0
44

Με ένταση και ομαδικά πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κάνει πριν από την Συμφωνία των Πρεσπών την πλήρωση των κενών θέσεων στην κυβέρνηση, και όχι εκ των υστέρων, για να μην δημιουργηθούν όπως είπε υποψίες και εντυπώσεις συναλλαγής. Στον κ. Δένδια απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης λέγοντας πως ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού.

Τα ομαδικά πυρά αφορούν την επιλογή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ η συζήτηση και η ονομαστική ψηφοφορία, αντί για τρεις ημέρες όπου δίνει την ευχέρεια ο Κανονισμός της Βουλής. Επί αυτού τοποθετήθηκαν ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, ο Α. Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ, ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ, ο Γ. Αμυράς από το Ποτάμι, ενώ στην διά εγέρσεως ψηφοφορία που έγινε ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση να περάσει η πρόταση Βούτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here