ΕΕΕΠ: Σε διαβούλευση ο κανονισμός για τα τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου

Σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση θέτει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) τον νέο κανονισμό για τα τυχερά παιχνίδια που διεξάγονται στο διαδίκτυο.

0
25

Η ΕΕΕΠ, με γνώμονα τις πλέον σύγχρονες πρακτικές και διαδικασίες, το ρυθμιστικό πλαίσιο διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο καθώς και την προστασία του κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος,

και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά διαδικτυακών παιγνίων – Τροποποίηση του ν. 4002/2011» που αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομικών από την 7η Σεπτεμβρίου έως και την 15η Οκτωβρίου 2018, θέτει σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση σχέδιο διατάξεων ρύθμισης θεμάτων Κανονισμού Παιγνίων με τίτλο «Κανονισμός διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου» και του σχετικού τεύχους Τεχνικών Προδιαγραφών (ΤΕΠ) στον ιστότοπο www.opengov.gr.

Οι προτεινόμενες διατάξεις αποτυπώνουν με την απαιτούμενη σαφήνεια, πληρότητα και λεπτομέρεια, μεταξύ άλλων:

  • τη διαδικασία χορήγησης και τους τύπους των αδειών,
  • τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι κάτοχοι των αδειών και τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης των κατόχων των αδειών κατά τη λειτουργία τους,
  • τις τεχνικές προδιαγραφές των συστημάτων διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων και τα τεχνικά πρότυπα,
  • τον καθορισμό των γενικών κατηγοριών των γεγονότων που δύναται να προσφέρονται προς στοιχηματισμό.

Η ΕΕΕΠ καλεί τους οικονομικούς φορείς, τους οποίους αφορά, τους κοινωνικούς και άλλους φορείς που ενδιαφέρονται, άμεσα ή έμμεσα, για τον τομέα των τυχερών παιγνίων και κάθε πολίτη να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να διατυπώσουν την άποψή τους. Οι απόψεις αυτές, καθώς και τυχόν προτάσεις και πληροφορίες, θα συμβάλλουν στο πλέον άρτιο περιεχόμενο των σχεδίων.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here