Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος που κατηγορείται για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων

Από κατηγορούμενος σε κατήγορο εναντίον όσων τον χαρακτήριζαν ακροδεξιό μετατράπηκε ο 63χρονος που ομολόγησε ότι έστειλε μηνύματα στην Κατερίνα Παπακώστα για να μην υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

0
39

Από κατηγορούμενος σε κατήγορο εναντίον όσων τον χαρακτήριζαν ακροδεξιό μετατράπηκε ο 63χρονος που ομολόγησε ότι έστειλε μηνύματα στην Κατερίνα Παπακώστα για να μην υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο 63χρονος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υποστήριξε ότι ανήκει στον χώρο της πατριωτικής αριστεράς και για αυτό δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά πάντων όσων με δημοσιεύματα τον χαρακτήριζαν ακροδεξιό.

Πρόκειται για 63χρονο άνεργο ναυτικός ο οποίος προσήλθε σήμερα στον 17ο τακτικό ανακριτή συνοδευόμενος από συγγενείς και φίλους του αλλά και από την πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, η οποία -όπως δήλωσε- βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ως ένδειξη συμπαράστασης.

Ο 63χρονος κατηγορείται για απειλή βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ωστόσο αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.

«Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρέπει συνεπώς για να μην είναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.

Αναφορικά με τα μηνύματα ανέφερε ότι: «Η φράση ‘Έρχεται Γουδί’ είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής» ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

«Σαφώς θα συνεχίσω να στέλνω τη θέση μου, χωρίς να στέλνω μηνύματα» ανέφερε ο ίδιος κατά την έξοδό του.

Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν με τη σειρά τους: «Ο εντολέας μου εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πραξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος άνεργος ναυτικός, με έντονη συνδικαλιστική δράση στον χώρο της αριστεράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here