Έρχονται και οι Πρέσπες στη Βουλή

Η κυβέρνηση θέλει να «τρέξει» τις διαδικασίες

0
43

Επίσπευση των διαδικασιών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών επιθυμεί η κυβέρνηση, και ένα από τα σενάρια που εξετάζει, είναι η κατάθεση της Συμφωνίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη συμφωνία των Πρεσπών να έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, και στις επιτροπές ενδεχομένως μέχρι την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με τις 151 ψήφους που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, διεμήνυσε χθες ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παρότι δεν είναι υποχρέωση εκ του συντάγματος, θα πρέπει να περάσει με 151 ψήφους για να είναι ισχυρή, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας, όσο και προς τους διεθνείς οργανισμούς». Όπως είπε, «σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές, θα υπάρχει ένα ζήτημα περιορισμένης ευθύνης ως προς την ερμηνεία. Δεν πρόκειται κανείς να θέσει θέμα μη ισχύος της στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά καλό είναι και για τη χώρα και για τη Βουλή, να υπάρχει σαφής πλειοψηφία και νομίζω πως θα υπάρξει γιατί είναι μια ισχυρή ιστορική συμφωνία».

«Αν δεν τους έχει»; ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης. «Τότε θα ξέρουμε» απάντησε. «Εμείς τους βγάζουμε 149», σχολίασε δημοσιογράφος για να εισπράξει την απάντηση: «Αφήστε με να χαμογελώ περισσότερο».

Σχετικά με την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ερωτηθείς εάν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάτι τέτοιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτησή της θα γίνει χωρίς καμία βιασύνη. «Καμία βιασύνη και καμία προπέτεια δεν υπάρχει ως προς τη συζήτησή της. Όλα είναι ανοικτά και αποσαφηνισμένα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση η κυβέρνηση να προκαταλάβει ή να περιορίσει και να φιμώσει τους βουλευτές. Θα γίνει με άπλα η συζήτηση της στην επιτροπή, το ίδιο θα γίνει και στην ολομέλεια», διαβεβαίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here