Ετοιμάζουν το ακροδεξιό κόμμα με Καρατζαφέρη, Μπαλτάκο, Δ. Καμμένο

Προχωρούν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση νέου δεξιού πολιτικού κόμματος, που θα κινηθεί στο χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

0
47

Προχωρούν οι συζητήσεις για τη συγκρότηση νέου δεξιού πολιτικού κόμματος, που θα κινηθεί στο χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

Στις διεργασίες πρωταγωνιστούν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου (επί κυβερνήσεως Σαμαρά) Τάκης Μπαλτάκος και ο διαγραφείς από του ΑΝ.ΕΛ βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Το νέο κόμμα θα εμφανισθεί ως «Πατριωτικό Μέτωπο», φιλοδοξώντας να συσπειρώσει δυνάμεις που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ και να αντλήσει επίσης ψήφους από το κοινό των «μακεδονομάχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΄για τη στελέχωση του και την κατάρτιση ψηφοδελτίων γίνονται συζητήσεις με τρεις νυν βουλευτές της ΝΔ και δύο διαγραφέντες-αποχωρήσαντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στον αρχικό πυρήνα του θα συμμετέχουν επίσης πρώην βουλευτές της ΝΔ και απόστρατοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γ. Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε ότι το νέο κόμμα βρίσκεται «στα σκαριά» και ότι θα θα συμμετέχουν προβεβλημένα πρόσωπα από τη ΝΔ – μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί.

«Ο Δημήτρης Καμμένος και οΤάκης Μπαλτάκος έχουν ταχθεί μαζί μας, συμπλέουμε», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Θα πάμε παρέα. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Ελπίζω το σχήμα να γίνει ευρύτερο. Είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν και πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας».

Οσον αφορά τον πολιτικοϊδεολογικό προσανατολισμό, είπε: «Θα πάμε δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, πάντα μέσα στο πλαίσιο του συνταγματικού τόξου όπως ήμασταν και τα προηγούμενα χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση αν έχουν γίνει επαφές με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ, αποσαφήνισε ότι «δεν έχει γίνει καμία κουβέντα με τον Πάνο Καμμένο, γιατί έχω την αίσθηση πως ακόμα ο ίδιος δεν έχει κατασταλάξει».

Για το μακεδονικό και την πολιτική δυναμική που δημιουργεί, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη συμπτύξεως ενός ευρύτερου πατριωτικού μετώπου, γιατί ο κόσμος πρέπει να διοχετεύσει κάπου την εμπιστοσύνη του. Μην ξεχνάμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συμφωνούν με τη σύνθετη ονομασία. Διαφωνούν μόνον σε επιμέρους θέσεις»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here