Μητσοτάκης: «Ζούμε έναν τραγέλαφο, με περιφερόμενους βουλευτές»

«Μετατρέψατε την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση

0
39

Για μια κυβέρνηση κουρελού που δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβερνητική συμμαχία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι δεν θα κυρώσει μια τέτοια συμφωνία, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου οι πολίτες να δηλώσουν εάν επιθυμούν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στην γειτονική χώρα.

Λάβρος αλλά και ιδιαίτερα αιχμηρός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο αντιπολιτευτικό στόχαστρο όχι μόνο τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τους βουλευτές που αποφάσισαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποκαλώντας τους “περιφερόμενους” και “κομπάρσους”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης έκανε και σοβαρές καταγγελίες για συναλλαγές μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου και Μαξίμου με βουλευτές προκειμένου να εξασφαλισθούν οι «151» βουλευτές που θα στηρίξου την κυβέρνηση.

Ειδικότερα κατά τον πρώτο γύρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ηχηρές απαντήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας:

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για την τελευταία παράσταση αυτής της κυβέρνησης. Στόχος τους είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μήνες ακόμη εξουσίας. Είναι μια παράσταση που έστησαν από κοινού Τσίπρας και Καμμένος. Ζούμε έναν τραγέλαφο που ξευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημιώνει την χώρα. Ανακοίνωσαν έναν ψεύτικο διαζύγιο, ενώ παραμένουν συνέταιροι. Ο κ. Καμμένος, δανείζει δύο βουλευτές του για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας, τους οποίους δεν διαγράφει για να παραμένει ζωντανή η ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η φαρσοκομωδία όμως των ελιγμών χρειάζεται και κομπάρσους. Είναι οι βουλευτές που αλλιώς ήρθαν σ’ αυτή τη βουλή. Αλλιώς έδρασαν κι αλλιώς θα καταλήξουν. Πρόθυμοι να γίνουν δεκανίκια μιας κυβέρνησης κουρελού».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση του ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν χώρισαν, απλά συγχωνεύτηκαν, σημειώνοντας ότι : «Διάφορα πολιτικά ναυάγια τρέχουν πίσω από τον κ. Τσίπα για λίγους μήνες εξουσίας».

Για το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά τον Πάνο Καμμένο: Για τον κύριο Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση: αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε», συνέχισε, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αναρωτήθηκε πώς έφυγε ο Καμμένος αφού τέσσερις βουλευτές εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην σκανδαλώδη τροπολογία που επιχείρησε να περάσει ο κ. Καμμένος. «Είμαι περίεργος να δω αν θα ξαναφέρετε αυτή την τροπολογία που έφερε νύχτα ο κ. Καμμένος και ελπίζω ειλικρινά να μην παίξει τέτοια παιχνίδια ο νέος υπουργός Άμυνας.

Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή. Διαλύει κόμματα, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Μετατρέπεται την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι. Αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευτεί μια κυβέρνηση που θα προκύψει αργότερα, φτιαγμένη από απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής ζωής.

Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές. Ευτυχώς, η ψηφοφορία είναι ανοιχτή κι έτσι όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους δημόσια. Η κυβέρνηση υψώνει τις δύο τρύπιες σημαίες της. Ότι δήθεν διώξατε τα μνημόνια κι ότι εξυγιάνατε την πολιτική ζωή του τόπου».

Για αντισταθμιστικά

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε με σφοδρότητα την υπουργοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι «Είστε υπόλογοι έναντι του λαού και της ίδιας της ιστορίας».

«Ελπίζω ο νέος υπουργός Άμυνας να μην παίξει τα παιχνίδια του προκατόχου του, είπε αναφερόμενος στην τροπολογία Καμμένο για τα αντισταθμιστικά των F-16, λέγοντας για τον κ. Αποστολάκη που ανέλαβε το υπ. Άμυνας: Ποτέ καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε για πολιτικό προϊστάμενο εν ενεργεία αξιωματικό. Τελευταία φορά έγινε επί διδακτορίας. Όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε, τους πολίτες δεν θα τους εξαγοράσετε. Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα τον πληρώσετε», πρόσθεσε.

Για Σκοπιανό

«Δίπλα στην πολιτική εξαπάτηση και τη λιτότητα, προσθέσατε και ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής, κατάντιας των δημοκρατικών θεσμών. Οι μάσκες έπεσαν, ο Τιτανικός σας βυθίζεται. Πολιτική για σας, σημαίνει συναλλαγή», πρόσθεσε.

«Παραχωρήσατε στους Σκοπιανούς μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα. Πότε αυτά ήταν μέρος της εθνικής γραμμής; Γιατί διαστρεβλώνεται την Ιστορία και τη διαδρομή της ΝΔ; Ο κύριος Καμμένος -τον οποίο δεν βλέπω, ίσως θα έχει πάει να μεταλάβει – ο οποίος σκίζει τα ιμάτιά του τώρα, ξέχασε ότι όταν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο, φυσικά τη στήριξε. Έχει εκχωρήσει τους βουλευτές του, παρέχοντας έτσι την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάτε. Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρα για δεκαετίας για να κρατηθείτε λίγο ακόμα στην εξουσία. Δεν σας χρειάζονται οι πολίτες να τους εξηγήσετε πώς η οικονομία είναι το… ατού σας – το οποίο δεν επαναλάβατε σήμερα. Βλέπουν τα παιδιά τους να φεύγουν, διαλύθηκαν από τους φόρους, είναι όμηροι τους εγκλήματος στις γειτονιές τους. Βλέπουν τον Κουφοντίνα παρέα με τους «Ρουβίκωνες» να κάνουν βόλτες», πρόσθεσε.

«Είστε ικανοί για τα πάντα, αλλά ανίκανοι να κυβερνήσετε. Το Μάτι κάηκε. Στήνατε παραστάσεις στην τηλεόραση, κρύβοντας νεκρούς. Κοροϊδέψατε τον κόσμος μιλώντας για αριστερό πλεονέκτημα. Είπατε ψέματα και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα. Μιλάτε για παροχές, ενώ έχετε βάλει φόρους χωρίς προηγούμενο», είπε.

Συναλλαγή μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου και Μαξίμου με βουλευτές

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης έκανε και σοβαρές καταγγελίες για συναλλαγές μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου και Μαξίμου με βουλευτές προκειμένου να εξασφαλισθούν οι «151» βουλευτές που θα στηρίξου την κυβέρνηση.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται να έχει βρει τους 151 βουλευτές. Τι μεσολάβησε αλήθεια μέσα σε λίγες εβδομάδες; Πριν από λίγες ημέρες έκαναν λόγο για κυβέρνηση ανοχής.

Τι μεσολάβησε; Συναλλαγή μεσολάβησε. Τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο κι όχι ανάμεσα στο Μαξίμου και στους πρόθυμους βουλευτές. Όπως ο Βουλευτής που ψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να την στηρίξει, ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κ. Δανέλλη και απευθυνόμενος στο βουλευτή τον ρώτησε «τι άλλαξε κ. Δανέλλη μέσα σε έξι μήνες;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here