Γεννηματά: Η Ευρώπη χρειάζεται προοδευτικές λύσεις απέναντι στη λιτότητα

«Να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές», τόνισε επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

0
26

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Αντρέα Νάλες και δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι σοσιαλδημοκράτες οφείλουν να προωθήσουν «ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές λύσεις απέναντι στην διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές».

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε:

«Συζητήσαμε σήμερα με την κα. Nahles για την πορεία της Ευρώπης και τις θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Είναι τώρα η ώρα στις Ευρωεκλογές, εμείς οι σοσιαλδημοκράτες να προωθήσουμε ριζοσπαστικές και αποτελεσματικές λύσεις απέναντι στην διαρκή λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές.

Η προοδευτική ατζέντα που εκφράζεται με την υποψηφιότητα κ. F. Timmermans πρέπει να γίνει ορατή από τους λαούς μας.
Για μια Κοινωνικά Δίκαιη Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Να κλείσουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές».

Στη συνάντηση Γεννηματά και Νάλες μίλησαν για τις Ευρωεκλογές και στην ανάγκη να βγουν μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες με μια κοινωνική ατζέντα ενάντια στις πολιτικές διαρκούς λιτότητας οι οποίες τροφοδότησαν την άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς

Αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με το περιεχόμενο της κοινωνικής ατζέντας.

Η κυρία Νάλες ανέπτυξε τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη πρόσφατη συνδιάσκεψη του SPD.

Για ελάχιστο μισθό και ελάχιστη σύνταξη καθώς και την πρόταση για συγκρότηση ενός ασφαλιστικού ταμείου σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε χώρες σε κρίση να μπορούν να καταβάλλουν επιδόματα ανεργίας από κοινοτικούς πόρους.

Η Φώφη Γεννηματά ανέπτυξε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής όπως διατυπώθηκαν στην πρόσφατη Πρόταση Νόμου για κατάργηση της ψηφισμένης μείωσης του Αφορολόγητου, αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων και προσδιορισμός κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Γεννηματά και Νάλες αναφέρθηκαν στις ιστορικές σχέσεις των δύο κομμάτων και την ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών αυτών. Ιδιαίτερα ενόψει της κρίσιμης μάχης των επόμενων εθνικών εκλογών όπου η κ. Νάλες προσφέρθηκε να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here