Η κρίση μέσα από τα μάτια του… Θανάση

Σας  καλωσορίζω στην στήλη μου και περιμένω την άποψη σας για τη συνέχεια της καθώς και την όλη πορεία του Πολιτικού Καφενείου σε αυτό το νέο δρόμο.

0
615

Κάπου στα μέσα του 2012, ηλικία σταθμός για εμένα, είχα την ανάγκη να μοιραστώ με τον ξένο, για εμένα, κόσμο μερικές ανησυχίες μου για την Ελλάδα και την τότε κατάσταση καθότι η γενιά μου ήταν έτοιμη να μπει στους εκλογικούς θαλάμους και να πάρει στα χέρια της την τύχη της πολιτικής ζωής της χώρας μας. Με αφορμή αυτό δημιουργήθηκε μια ομάδα ανθρώπων της ίδιας γενιάς με κοινές ανησυχίες, κοινά όνειρα μα πάνω από όλα “έρωτα” με τη δημοσιογραφία.

Ο πρώτος μου σχολιασμός τότε είχε ως αντικείμενο ένα βίντεο με το οποίο θέλω να ξεκινήσω και σήμερα την πορεία μου σε αυτή την προσπάθεια που επαναφέρεται μέσα από το Πολιτικό Καφενείο. Αυτό ήταν “Η κρίση μέσα από τα μάτια του… Θανάση” ένα αδεσποτάκι που βρήκε μεν σπίτι, πλουσιοπάροχο, αλλά οι συνθήκες της κρίσης τον έφεραν πάλι στο δρόμο στα 10 του χρόνια να ψάχνει τα προς το ζην αλλά κυρίως να παρακολουθεί το πως άλλαξε η κοινωνία από τότε που άφησε το κρύο σκαλοπάτι της πολυκατοικίας και εγκαταστάθηκε σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι. Τα πράγματα δεν φαίνεται να άλλαξαν και πολύ στο σήμερα παρότι διανύουμε τον 8ο χρόνο από την ένταξη μας στα Μνημόνια και φαινομενικά η κοινωνία του σήμερα δείχνει να αλλάζει σε πολλά σημεία.
Πως θα μπορέσουμε να περάσουμε από το πελατειακό κράτος στο κοινωνικό κράτος; Μπορεί ο φιλελευθερισμός να δώσει απαντήσεις σε χρόνια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να εισάγει το καινούργιο εκεί που η αριστερά εμφανώς απέτυχε; Πλέον η  απαίτηση του ελληνικού λαού σύσσωμου βρίσκεται μακριά από διαχωριστικές λογικές του χθες και δεν εδράζεται στο παρωχημένο δίπολο δεξιά – αριστερά.  Σήμερα ο Έλληνας πολίτης εδράζει στην προσοχή του στο τρίπτυχο δημοκρατία, δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη οι όποιες ζωντανές δυνάμεις του τόπου να  πουν αυτά που πρέπει να ειπωθούν  Ήρθε η ώρα οι πολιτικοί μας να περάσουν από τα λόγια στα έργα. Μόνο τότε θα φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας στον τόπο αυτό και η ελπίδα μας θα είναι ένας ρεαλιστικός καρπός που θα μπορέσουμε να γευτούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Σας  καλωσορίζω στην στήλη μου και περιμένω την άποψη σας για τη συνέχεια της καθώς και την όλη πορεία του Πολιτικού Καφενείου σε αυτό το νέο δρόμο.

Βαγγέλης Καφές

Δείτε το Βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here