Πλακιωτάκης: «Διαφωνούμε με το μοντέλο παραχώρησης των 10 λιμανιών»

Δεν βασίζεται σε καμία μελέτη αξιοποίησης ή βιωσιμότητας είπε ο βουλευτής της ΝΔ

0
25

Τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο που αφορά την αξιοποίηση 10 περιφερειακών λιμανιών με τη μέθοδο της παραχώρησης εξέφρασε μιλώντας στη Βουλή ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής της ΝΔ. Πρόκειται για τα λιμάνια Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας.

«Διαφωνούμε με το συγκεκριμένο μοντέλο αξιοποίησης διότι δεν βασίζεται σε καμία μελέτη αξιοποίησης ή βιωσιμότητας» επεσήμανε στο www.newmoney.gr :

«Τους ρώτησα εάν η μελέτη αξιολόγησης αποδείξει ότι συμφέρει η ολική παραχώρηση εμείς τα θα πούμε; Ότι επειδή είχατε νομοθετήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων θα προχωρήσουμε με το συγκεκριμένο μοντέλο;» και προσέθεσε:

«Επίσης δεν υπάρχει εθνική λιμενική πολιτική γιατί δεν έχουν την επικαιροποιήσει. Και αυτή η εθνική πολιτική πρέπει να συνάδει με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι με τα ο νομοσχέδιο δεν διασφαλίζουν επενδύσεις. «δεν μας λένε είτε δεν έχουν προϋπολογίσει πόσα χρήματα σκοπεύουν να εισπράξουν από αυτές τις παραχωρήσεις» και συμπλήρωσε: Ο κος Κουβέλης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι τα αντισταθμιστικά –ανταποδοτικά τέλη ύψους 5% για κάθε Οργανισμό Λιμένος τα επέβαλε η Τρόικα».

Ειδική αναφορά έκανε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για το Λιμενικό καταγγέλλοντας προεκλογικές προσλήψεις: Προχωρούν σε προεκλογικές προσλήψεις στο Λιμενικό, αξιωματικών και λιμενοφυλάκων με αδιαφανείς διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here