ΗΠΑ: Δεν κατατέθηκε στη Βουλή το πλήρες κείμενο της έκθεσης Μάλερ για τη ρωσική ανάμειξη

«Στον ειδικό ανακριτή δόθηκαν ευρείες εξουσίες, χρήματα και χρόνο για να διεξάγει την έρευνά του», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ

0
15

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άφησε να εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων του πλήρους κειμένου του πορίσματος του Ειδικού Ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ στο πλαίσιο της έρευνάς του για την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, ανακοίνωσε πηγή του Κονγκρέσου.

Η κλήτευση είχε εκδοθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής Τζέρολντ Νάντλερ στις 19 Απριλίου, μία ημέρα αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στην δημοσιότητα επεξεργασμένη εκδοχή του πορίσματος Μάλερ.

Η κατάθεση του Ουίλιαμ Μπαρ για την έκθεση που αφορά την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπό την πίεση των ερωτήσεων των Δημοκρατικών της Επιτροπής της Γερουσίας υπερασπίσθηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίσθηκε το πόρισμα του Ρόμπερτ Μάλερ, λέγοντας ότι στον ειδικό ανακριτή δόθηκαν ευρείες εξουσίες για την διεξαγωγή των ερευνών του.

«Οπως βλέπετε, ο Μπομπ Μάλερ είχε την ευχέρεια να ολοκληρώσει το έργο του όπως θεωρούσε ότι έπρεπε να γίνει», είπε ο Μπαρ προσθέτοντας ότι ο Μάλερ είχε στην διάθεσή του χρόνο, χρήματα και τους αναγκαίους πόρους για να διεξαγάγει την 22μηνη έρευνα.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Μπαρ ότι προσπαθεί να προστατεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίσθηκε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημοσιοποίηση του πορίσματος, αφού το κείμενο έγινε αντικείμενο επεξεργασίας και περικοπών, λέγοντας ότι αυτό ήταν αναγκαίο για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία έχει κληθεί για να καταθέσει αύριο ο Ουίλιμα Μπαρ, ψήφισε για να υιοθετήσει ένα επιθετικότερο σχήμα υποβολής ερωτήσεων στο πλαίσιο της κατάθεσής του, σχήμα που προσθέτει στην διαδικασία της κατάθεσης μία επιπλέον ώρα, αντί του συνηθισμένου σχήματος που δίνει στην διάθεση κάθε αντιπροσώπου πέντε λεπτά για ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here