Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική – Θεοδωρικάκος: Θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι ζημίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς - Μια σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα ζητήματα πολιτικής προστασίας και μια σύσκεψη υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο για τον τρόπο καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών

0
63

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί από το βράδυ η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που άφησε πίσω της έξι νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Στην περιοχή έχει ήδη μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προεδρεύει σύσκεψης στο δημαρχείο Μουδανιών για το συντονισμό των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, ενώ μια δεύτερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά τις 7:30 υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες..

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «έχουμε πάθει καταστροφή, έχουμε χάσει ανθρώπους. Θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών

«Πάμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό τη ζημιά» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί όλες οι εθελοντικές ομάδες του νομού και έχουν ειδοποιηθεί και όλοι οι μηχανικοί της περιφέρειας οι οποίοι από τις 5.30 το πρωί θα ξεκινήσουν την διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

Παράλληλα επί ποδός είναι και συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here