ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολίτευση με το καλημέρα, απειλές για «επιστροφή» και… συνέδριο διεύρυνσης

Η Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμό - Συνεδριάζει το σαββατοκύριακο η κεντρική επιτροπή του κόμματος

0
618

Νευρικές είναι οι κινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα και τις πρώτες κυβερνητικές επιλογές. Η Κουμουνδούρου έχει σημάνει σχεδόν συναγερμό με το «καλημέρα» της νέας κυβέρνησης και εμφανίζεται έτοιμη να σηκώσει τα… φλάμπουρα της επανάστασης πριν καν ξεδιπλώσει την ατζέντα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αντιδράσεις στελεχών, αλλά και των φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης εκδηλώνονται με την παραμικρή αιτία και αφορμή και είναι ακόμη άγνωστο εάν πρόκειται για αποφασισμένη και σχεδιασμένη αντιπολιτευτική γραμμή ολικής ρήξης με τη νέα κυβέρνηση ή είναι απλώς μία αντανακλαστική κίνηση, που προέρχεται από την αδυναμία προσαρμογής στο νέο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξυπηρετεί απλώς τη συσπείρωση των κομματικών δυνάμεων για να αποτραπούν οι γκρίνιες για τη οδυνηρή ήττα.

Πάντως η ρητορική από την Κουμουνδούρου περιστρέφεται γύρω από κριτική με βαριές εκφράσεις για τη νέα κυβέρνηση, όπως «οδοστρωτήρας», «αυταρχισμό», ενημέρωση Βόρειας Κορέας» και άλλα τινά. Η εικόνα που περιγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γα τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι περίπου ότι έχει κατεδαφιστεί μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα όλο το… έργο της προηγούμενης τετραετίας!

Μέσα σε όλα αυτά διατυπώνονται και οι προειδοποιήσεις του τύπου «επιστρέφουμε». Μάλιστα το σχετικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ανέλαβε να το διακινήσει χθες ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος έκανε μία φλογερή ανάρτηση, γράφοντας μεταξύ άλλων «ο Αλέξης έδωσε το σήμα!!! Ανασυγκροτούμαστε, οργανωνόμαστε και ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!!»

Το μεσημέρι της Τετάρτης είχε συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να συγκληθεί η κεντρική επιτροπή του κόμματος το σαββατοκύριακο σε μία πρώτη προσπάθεια αποτίμησης, αλλά και χάραξης των επόμενων βημάτων.

Ο κ. Τσίπρας ερμήνευσε ως ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Κατά τον πρόεδρο του κόμματος το 31,53% αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα. Και σε αυτό το πλαίσιο έδωσε το χρονοδιάγραμμα για συνέδριο στο τέλος του χρόνου, ζητώντας να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά.

Όπως είπε βασικός στόχος είναι μέχρι, το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι περί τα 170.000 μέλη! Ουσιαστικά προανήγγειλε δηλαδή τη δημιουργία ενός νέου κομματικού σχηματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here