«Έγκριση λειτουργίας της Γραμμής Ζωγράφου-Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Ζωγράφου»

0
174

Ο Δήμος Ζωγράφου είχε προτείνει στον Ο.Α.Σ.Α. τη λειτουργία ΓραμμήςExpress της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο Ζωγράφου-Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη και θα διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση εκατοντάδων πολιτώνπου κατοικούν στις περιοχές Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή.

Το Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Α εισηγήθηκε θετικά και διαβίβασε την Aπόφασή του προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Εξ αιτίας του γεγονότος ότι η προτεινόμενη Γραμμήθα διέρχεται από τουπερτοπικό δίκτυο του Δήμου Αθηναίων, το αρμόδιο Τμήμα Αστικών Επιβατικών Μεταφορών της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίωνπροκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση λειτουργίας της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με την υπ’ αριθμ.1374/2019 απόφασή του ενέκρινε τη διέλευση της Γραμμής αυτής από το οδικό δίκτυο εντός των διοικητικών ορίων του και ειδικότερα από τις οδούς Θηβών, Φωκίδος, Μιχαλακοπούλου, Μεσογείων και Κανελλοπούλου.

Μέχρι και σήμερα ωστόσο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει εκδώσει την απαιτούμενη εγκριτική Υπουργική Απόφαση.

Η έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης λεωφορειακής Γραμμής θα εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες που κατοικούν ή θέλουν να μετακινηθούν από και προς τον Δήμο Ζωγράφου.

Επιπρόσθετα θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε στην έκδοση της εγκριτικής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία της Γραμμής Ζωγράφου-Σταθμός ΜΕΤΡΟ Κατεχάκη της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ζωγράφου, προκειμένου να προχωρήσει η εκτέλεση του Συγκοινωνιακού έργου που θα διευκολύνει τη μετακίνηση εκατοντάδων πολιτών που κατοικούν στις περιοχές Ζωγράφου, Ιλίσια και Γουδή αλλά και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζωγράφου;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here