Την ώρα που η χώρα διανύει την 6η εβδομάδα του lockdown, τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθούν να απέχουν από μια ευρεία αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 1.190 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127.557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.
552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.870 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1556 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.